**Motiunea**

In jos

**Motiunea**

Mesaj Scris de Beauclaire la data de Dum Oct 14, 2012 10:16 pm

---Multa lume interpreteaza motiunea pe buget ca un joc de glezne al opozitiei, la fel de inutil ca si o frectie galenica la un picior de lemn!
Din fericire pentru noi si spre ghinionul cacaroizilor, motiunea nu e catusi de putin asa. Eo miscare inteligenta prin care ARD, someaza puterea sa respecte legile tarii si nu in ultimul rand a tratatului de guvernanta in parteneriat cu UE! Actualul buget, nu poate fi derulat altfel decat respectand deficitul bugetar impus de tratar si convenit cu FMI si Banca Mondiala. Pe dealta parte ar fi bine sa ne reamintim si faptul ca guvernul Ponta are nu numai obligatii interne de a depune la finele lui Octombrie proiectul de buget pe anul viitor, ci in conformitate cu obligatiile asumate prin tratatul de guvernanta, bugetul trebue sa poarte si girul organismelor internationale, Europene si FMI, gir obtinut inainte de sfarsitul anului 2012! Ponta stie ca la sfarsitul lui Noiembrie, intalnirea sefilor de stat de la Bruxelles, tema de dezbatere este tocmai aprobarea bugetelor nationale a tarilor uniunii! Acesta este si motivul pentru care Ponta incearca sa-l determine pe presedinte sa-i acorde imputernicirea de a se prezenta el ca premier la sedinta Consiliului European, unde spera el, sa poate obtine ceea ce Basescu va respinge in tara.
Problema legii bugetului pe anul viitor e cu atat mai groasa, cu cat dezbaterea in parlament, trebue sa aiba loc fix in plina campanie electorala si a promova un buget de austeritate echivaleaza cu pierderea alegerilor.
---Ar mai fi de remarcat si esecurile tentativelor de a obtine bani din privatizari dupa modelul Nastase! Oltchim, Hidroelectrica, CFR, Posta, Tarom..., la care se adauga prabusirea ratei de schimb, risipirea buffer-ului mostenit de la MRU, cresterea deficitului de la 1,8 la 2,9%, perspectiva prabusirii bursei generate de discreditarea adusa de cazul Sima..., esecuri, esecuri si constrangeri pe fondul problemelor sociale. Cresterea somajului, depasirea tintei de inflatie, scaderea puterii de cumparare, deprecierea monedei, ... sunt tot atatea motive pentru care Ponta are motive sa se teama de motiune, motiune care nu va produce caderea guvernului dar va scoate in evinenta instrumentul cu care opozitia are toate sansele sa castige alegerile!

Beauclaire

Mesaje : 3
Reputatie : 0
Data de inscriere : 14/10/2012

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum